Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. január 7., szerda

Szegfűszeges narancskrém

Hozzávalók:

2 db narancs
1 db citrom
fél alma reszelve
szegfűszeg
gyömbér
fahéj
3 evőkanál cukor
1 vanília ízű pudingpor
4 dl tej

(nagyobb képért katt)
Isteni illatos narancskrém, friss gyümölcsökkel, mindez pudingban! Nálam még mindig a narancs-szegfűszeg illat hódít, így Karácsony után nem sokkal. Lehet nyugodtan önmagában kanalazni mint egy pudingot, vagy akár palacsinta tölteléknek is kiváló.

A narancsot és a citromot forró vízzel sokáig megmosom, dörzsölöm, majd lereszelem a héjukat és kifacsarom a levüket egy lábasba. Hozzáreszelem az almát, és jöhetnek a fűszerek. Ezeket egy botmixerrel pépessé turmixolom, közben hozzáadok 3 dl tejet. Ezeket fölteszem forrni, akárcsak mikor pudingot főzünk. Közben a maradék 1 dl tejjel csomómentesre kavarom a pudingport, majd ha a gyümölcsös tej forrni kezd lassú tűzön, folytonos kevergetés közben hozzácsorgatom a pudingport, majd jöhet a cukor. Ízlés szerinti állagúra főzzük. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése