Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. január 7., szerda

Almasaláta trappistasajttal

Hozzávalók:

1 közepes méretű alma
10 dkg trappista sajt
3 evőkanál tejföl
pici só
fél fej lilahagyma
2 evőkanál csemege kukorica


(nagyobb képért katt)

Ismét egy könnyű kis saláta. Önmagában, vagy esetleg valamilyen husi mellé, vagy ahogy most én készítettem, francia pirítós mellé is remek.
Az almát apróra kockázom, a sajtot is, felaprítom a hagymát, és ezekhez hozzáadom a kukoricát. A tejföllel és pici sóval jóval összekeverem őket, és kész is van. 

Jó étvágyat! 

Még egy könnyű vacsi:


Csirkemell művész módra

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
1 narancs
fél citrom
3 evőkanál olaj/olíva
1 fej lilahagyma
só, bors, kakukkfű



A húst megmosom, és hosszúkás csíkokra vágom. Ráreszelem a narancs héjat, és ráfacsarom a levét, majd a fél citrom levét is, és hozzáadom az apró kockákra vágott lilahagymát. Megsózom, hozzáadom a borsot és a kakukkfüvet, és fél órára hűtőbe teszem. Ez idő alatt készítek friss zöldségekből salátát. Ami otthon van, ízlés dolga. Jelen esetben éles késsel vékonyra szeleteltem egy negyed lilakáposztát, 2 paradicsomot, és rukkolát tettem hozzá, majd meglocsoltam olívaolajjal. A pihenés után a fűszerezett húst forró serpenyőben megsütöm. eleinte fedő alatt lassú tűzön kb. 10 percig, majd még 10 perc alatt készre sütöm fedő nélkül. Hihetetlen illatos, zamatos étel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése