1 db nagyobb lila hagyma
3-4 evőkanál tejföl
pici só
(nagyobb képért katt)
Aki a hagymát szereti, az tud valamit! :) Az egyik legegészségesebb zöldségünk, van aki mindenhogy szereti, és van aki sehogy sem. Nálunk nagy kedvenc. Aki szereti, valószínűleg készített már ilyet, vagy ehhez hasonlót. Ezt a felhasználási módját otthon, Milotán hallottam, és rögtön éreztem, hogy ez rossz nem lehet. A hagyma fincsi, a tejföl kedvenc, együtt a kettő csak jó lehet. És ez valami olyan egyszerű, mint egy pofon kb.
Nincs mit ragozni rajta, egy nagyon éles késsel 2 mm-es csíkokra vágjuk a hagymát, majd hasonló vékonyan keresztben is, vagyis felkockázzuk, tulajdonképpen, amilyen apróra csak tudjuk. Egy salátás tálban csomómentesre kavarjuk a tejfölt a sóval, és fokozatosan hozzáadagoljuk a hagymát. Szerintem akkor a legjobb, ha jó sűrű, tehát alig tudom összekavarni. A só miatt picit lágyul majd a dolog. Húsokhoz köret helyett simán megállja a helyét, én azt sajnáltam amit már nem bírtam megenni. Tálalás előtt hűtőben hadd pihenjen.
Jó étvágyat!
További hasonló recept:
Nagy kedvenc, kitűnő vendégváró, egyáltalán nem bonyolult.
Hozzávalók:
További hasonló recept:
Hawaii csirke
Nagy kedvenc, kitűnő vendégváró, egyáltalán nem bonyolult.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 doboz szeletelt ananász konzerv
1 csomag szeletelt mozzarella sajt
olívaolaj/teavaj
bors
só
A csirkemellet megmosom és kb kisujjnyi vastagra szeletelem. A serpenyőben megolvasztom a teavajat és a husikat egyesével ráhelyezem. Megsózom, borsozom, némi olívaolajat teszek rá és fedő alatt kb. 15 perc alatt megsütöm őket. Ezután a megsült hússzeleteket egy tűzálló tányérra, vagy tepsibe teszem, rájuk pakolom az ananász karikát, végül a sajtot és így ropogós pirosra sütöm őket a sütőben. Jelen esetben itt jégsaláta ágyra pakoltam, paradicsomból, lila káposztából, reszelt répából egy jó kis saláta mix, és joghurtos öntet illett hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése