Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
2 fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
só,
bors,
majoranna,
rozmaring,
olaj
80 dkg burgonya
(nagyobb képért katt)
Egy kis év indító sült tarja, finom fűszerekkel. Ilyenkor egyébként is szerencsés sertést enni, és ráadásul nálunk otthon Karácsony előtt általában disznóvágás van, adott volt a friss hús. :) Az ünnepekhez kapcsolódó magas kalóriabevitel miatt is, meg egyébként is jól jön hozzá egy kis friss zöldség.
Nem is nagyon bonyolult ez, kérem. A megmosott sertéstarját kb. ujjnyi vastag szeletekre vágom, és szép sorban egy tepsibe pakolom. Besózom, feketeborsot őrlök rá, majd megszórom majorannával és rozmaringgal. Meglocsolom kb. 1 dl olajjal, öntök rá 2 dl vizet, alufóliával lefedem és legalább fél órára hűtőbe teszem pihenni.
Majd előmelegített sütőben, 200 fokon 90 percig sütöm, ekkor leszedjük az alufóliát és pirosra, készre sütjük.
Burgonyát főzünk hozzá és frissen reszelt sárgarépával, uborkával és lilahagymával tálaljuk.
Jó étvágyat!
További receptek:
http://www.milegyenavacsora.blogspot.hu/2014_12_01_archive.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése