60 dkg csont nélküli egész karaj
só
bors
4 db alma
szegfűszeg
fahéj
1 tojás
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 kg Burgonya a körethez
(nagyobb képért katt)
Úgy történt, hogy épp vendéget vártunk, és adva volt egy szép darab friss sertés karaj - kiolvasztva. Ritka dolog, de itt épp nem jutott semmi kreatív ötlet eszembe a karajjal kapcsolatban. Fellapoztam szakácskönyvet, megkérdeztem az Anyukámat is, és így született meg bennem ennek a husinak a receptje. A szakácskönyvből van az alapötlet, miszerint kéreg lesz a karaj körül, csak épp a fűszerezésben módosítottam, mint mindig.
A husit megmostam, és úgy ahogy volt szépen a tepsibe tettem. Vastagon besóztam minden oldalát, friss feketeborsot őröltem rá, megszórtam szegfűszeggel. 3 db almát 4 felé vágtam, ezeket a hús köré pakoltam, meglocsoltam kevés olajjal, majd 2 dl vízzel. Dobtam a vízbe egy 3 cm-es fahéjat, és előmelegített sütőben, 180 fokon, alufólia alatt, 1,5-2 óráig sütöttem, néha megnézve, nehogy az almák megégjenek. Ha puhának érezzük a husit, akkor az egy darab almát lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, kevés sót, őrölt fahéjat. Ezeket jól összekeverjük, legyen sűrű, és a húsra pakoljuk, kb. fél centi vastagságban, minden oldalára. 200 fokon kb. 15-20 percig ezt még rásütjük, fólia nélkül. Krumplipürével, almakompóttal tálaljuk.
Jó étvágyat!
http://www.milegyenavacsora.blogspot.hu/2014/12/barackos-csirke.html
http://www.milegyenavacsora.blogspot.hu/2014/12/barackos-csirke.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése