Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. január 3., szombat

Babfőzelék

Hozzávalók:

50 dkg szárazbab
1 evőkanál só
1 babérlevél
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2 mokkáskanál pirospaprika
2 dl tej vagy tejföl
ízlés szerint:
4 virsli
4 tojás

(nagyobb képért katt)

Nálunk még tart a szilveszteri őrület, hát mi mást főztem volna, mint lencse után babfőzeléket :) Bár fontos számítani a lassú főzéssel, nem egy hirtelen vacsora.

A babot megmossuk, többször is, majd forró vízbe beáztatjuk minél több időre. Én itt most kb. erre fél órát tudtam rászánni, majd épp annyi vízben hogy ellepje, lassú tűzön fedő alatt főzöm. Hogy minél hamarabb puhuljon, kb. 25-30 percenként egy pohár hideg vízzel felöntöm, hogy ne főjön nagyon, inkább csak párolódjon. Nekem kb. 1,5 óra alatt főtt meg rendesen. 

Ha késznek látjuk, elkészítjük a rántást: az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, pirosra sütjük, majd ekkor kikapcsoljuk a gázt és lehúzzuk a forró karikáról a lábast, így adjuk hozzá a pirospaprikát, jól elkeverjük és azon nyomban hozzáadjuk a csendesen bugyogó babhoz. Főtt tojással, sült virslivel tálaljuk.
Jó étvágyat!


Korábbi receptek:
http://www.milegyenavacsora.blogspot.hu/2014_12_01_archive.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése