Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. január 6., kedd

Sült hús zöldsalátával

Hozzávalók:

20 dkg sült hús 
Fél fej jégsaláta
5-6 db koktélparadicsom
kígyóuborka
1 db lilahagyma
1 doboz konzerv csemege kukorica
Majonéz vagy tartár mártás

(nagyobb képért katt)

Vigyázat! Jönnek a könnyebb, saláta vacsorák! Így az ünnepek utáni magas kalóriatartalmú időszakot követően az egész család feszeng, így jól jön néhány nap amikor több zöldséget, salátát készítek. De nem kell mindenről lemondani, én általában a köretet szoktam helyettesíteni mindenféle zöldséggel. Kezdjük egy egyszerűbb, - mi van itthon - alap salátával. 

A jégsaláta az egyik kedvenc alapom, mert zamatos, friss és ropogós. Egy fél fejet ujjnyi vastag csíkokra vágok, mehet a tányérba, összevágom a paradicsomot, uborkát, szeletelem a lilahagymát, és mind mehet a saláta tetejére. Majonézzel vagy ízlés szerint tartárral ízesíthetjük, de nekem a sima tejföl is nagyon illik hozzá a hagyma miatt.
Ha van egy kevés sült húsunk otthon, azzal gazdagíthatjuk, de hamar süthetünk 1 szelet csirkemellet is hozzá. Garantáltan könnyű vacsora.

Jó étvágyat!

További hasonló recept:

Csirkenyárs répasalátával
Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
1 körte
fél fürt szőlő
1 kg burgonya a körethez
Kurkuma
só bors
olívaolaj
1 kanálnyi teavaj
1 pohár joghurt
1 sárgarépa
2 evőkanál majonéz


(nagyobb képért katt)

A csirkemellet megmosom és szép kockákra vágom. Egy serpenyőben megmelegítem az olívaolajat és jöhet a csirkemell. Ennek a húsnak nagyon jót tesz ha egy kanál teavajat teszünk hozzá. Kevés só és feketebors hozzáadásával fűszerezzük és aki szereti egy kevés, mondjuk egy mokkáskanálnyi kurkumával ízesítheti. Ettől illatos és szép sárga színű lesz a hús. Ha jól kifehéredett a hús, egy fél pohár vízzel felöntjük és fedő alatt 15-20 percig pároljuk. Amikor a hús kész vesszük a nyárspálcikákat és a felkockázott körtét és megmosott szőlőt és ízlés szerint felszúrjuk őket szép sorjában. Krumplipürét és répasalátát készítettem hozzá. 
Répasaláta: 1 sárgarépát vékonyra lereszelek, 1 pohár joghurtot 2 evőkanál majonézzel kikavarok, adok hozzá pici sót, és összekeverem a reszelt répával. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése