fél kg csirkemell
1 üveg/doboz barackbefőtt
2 csésze rizs
fél csésze mirelit borsó
olíva olaj/vaj
só
bors
csipetnyi rozmaring
Ha valaki hamar, gyorsan, de mégis valami különösen jóízű, omlós és finomat szeretne, ezt a kombinációt csak ajánlani tudom! Egyszer véletlenül alakult úgy, hogy hirtelen kellett ételt varázsolnom az asztalra. Az illata és az íze is különösen finom!
A csirkemellet megmosom és ujjnyi szeletekre vágom. Forró olajon vagy vajon mindkét oldalát megpirítom, sózom és borsozom, rászórom a rozmaringot, majd fedő alatt pár percet párolom. Ha kifehéredett, ráborítom az üveg barackbefőttet kb. a baracklé felével, és további 10 percig fedő alatt sütöm őket. Ezután fedő nélkül még sütöm, hogy a barack leve nagyjából eltűnjön, és a benne lévő cukor miatt szinte karamellizálódik a barack és a csirkehús is.
A rizset forró olajon fehéredésig pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy kb. egy ujjnyi vastagságban ellepje. Ízlés szerint kevés fagyasztott borsót adok hozzá, és fedő alatt puhára főzöm, kb. 10-15 perc alatt.
Jó étvágyat!
A többi receptet itt találod:
http://www.milegyenavacsora.blogspot.hu/
A többi receptet itt találod:
http://www.milegyenavacsora.blogspot.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése