Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. január 8., csütörtök

Francia hagymaleves rozscipóban

Hozzávalók:

Fél dl fehérbor
6 fej hagyma
3 dkg vaj
só, bors, kakukkfű
1 leveskocka
1 evőkanál liszt
fél dl tej
rozscipó igény szerint


(nagyobb képért katt)

A franciák tudnak ám valamit. Hideg napokra, egy jó meleg, fehérboros hagymaleves, tuti vacsora! A hagymákat vékony szeletekre vágom, a kevés olajon üvegesre pirítom, és pár perc után felengedem a borral. Sózom, borsozom, és megint pár perc rotyogás után felöntöm egy pohár vízzel és rádobom a leveskockát. Fedő alatt sokszor ellenőrizve, kevergetve, kb. 15-20 percig párolom. Végül megkóstolom, ízesítem és a tejjel csomómentesre kavart lisztet óvatosan, szűrőkanálon keresztül hozzácsorgatom. Ezután felengedem annyi vízzel, amilyen sűrűségűre szeretnék készíteni a levest. Közben a cipónak levágom a tetejét, és sütőben néhány perc alatt ropogósra pirítom. Ha kész a leves, ebben tálalom, a fokhagymás pirítós kiváló hozzá.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése