25 dkg rizs
25 dkg pirított csirkemell
fél konzerv csemege kukorica
2 evőkanál szezámmag vagy lenmag
15 dkg kelbimbó/vagy répa
kevés só
olaj
Így Karácsony után, Szilveszter előtt, sokszor van még a hűtőben némi sült hús, akár csirke, pulyka, comb vagy csirkemell. Ha még teljesen jó, de nem akarjuk kidobni, kellemes és könnyű rizibizit készíthetünk belőle. Ha esetleg nincs Karácsonyról maradék, pár perc alatt olajon, egy forró serpenyőben hamar megsütjük a kockára vágott csirkemellet.
A rizset kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd kb. 2-2,5 dl vízzel felengedjük. Sózzuk és gyorsan lefedjük. Lassú tűzön 15-20 perc alatt készre, puhára pároljuk. Közben forrásba lévő vízbe dobjuk az előtte megtisztított és félbe vágott kelbimbókat, amiket kb. 10 perc alatt sós vízben puhára főzünk. Ha nincs otthon kelbimbó, répával is tökéletes lesz!
Ha kész a rizs, hozzákeverjük a sült húst, a kukoricát, a magvakat és a kelbimbót.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése