250 g gesztenyepüré
1 liter tej
1 vaníliás pudingpor
2-3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
Fél csomag mazsola
1 evőkanál rum
Ez valami igazán különleges leves így az Ünnepek előtti estéken. Nagyon egyszerű is, és tulajdonképpen desszertnek sem rossz, mivel igaziból olyan mintha gesztenyepuding lenne. De nagyon jóízű finomság!
A pudingport néhány kanál tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, a maradék tejet pedig feltesszük forrni. Amikor a tej forrni kezd, levesszük takarékra a gázt és lassú kevergetés közben hozzáadjuk a cukros pudingport, majd a villával összetört gesztenyepürét. 1-2 percig lassan sűrűre főzzük. Ha kész, merülő mixerrel simává pépesítjük. Tetejére rumos tejbe áztatott mazsolát teszünk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése