Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2014. december 23., kedd

Gesztenyekrém leves rumos mazsolával

Hozzávalók:

250 g gesztenyepüré
1 liter tej
1 vaníliás pudingpor
2-3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
Fél csomag mazsola
1 evőkanál rum


Ez valami igazán különleges leves így az Ünnepek előtti estéken. Nagyon egyszerű is, és tulajdonképpen desszertnek sem rossz, mivel igaziból olyan mintha gesztenyepuding lenne. De nagyon jóízű finomság!
A pudingport néhány kanál tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, a maradék tejet pedig feltesszük forrni. Amikor a tej forrni kezd, levesszük takarékra a gázt és lassú kevergetés közben hozzáadjuk a cukros pudingport, majd a villával összetört gesztenyepürét. 1-2 percig lassan sűrűre főzzük. Ha kész, merülő mixerrel simává pépesítjük. Tetejére rumos tejbe áztatott mazsolát teszünk.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése