Hozzávalók:
30 dkg sertéscomb
15 dkg száraz kolbász
2 fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Olaj
só,bors
Ételízesítő
3 mokkáskanál pirospaprika
3 mokkáskanál pirospaprika
köménymag, őrölt
20 dkg tarhonya
A vöröshagymát meghámozom, mosom, felaprítom és 4 evőkanál olajon párolom. Amikor üveges lesz, jöhet a felszeletelt paprika, paradicsom. Míg ezek puhulnak, addig mosom és aprítom a húst. Ha a zöldségek készen vannak, a gázról levéve kevés pirospaprikát teszek hozzá, gyors keverés után 1,5 dl vízzel felöntöm. Jöhet a só, bors, kömény, ételízesítő, majd ebbe az aprított hús. Lassú tűzön, fedő alatt kb. 40 percig főni hagyjuk, néha kevergetve. Ha kell még pici vizet önthetünk hozzá leégés ellen. Majd végén hozzáadjuk a felkarikázott kolbászokat és készre főzzük. Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd ha már piros-barna akkor felengedjük 3 dl vízzel és fedő alatt, kevés sóval puhára főzzük. ha elpárolog a víz és még nem puha a tarhonyánk, akkor mindig öntögessük vízzel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése