Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2014. december 16., kedd

Narancsos tengeri halfilé

Hozzávalók:

4 szelet pangasius halfilé
1 narancs
1 citrom
pici gyömbér

bors
szezámmag
olívaolaj




Hétvégén a Karácsonyi bevásárlás során valahogy a halas pulthoz keveredtem, és hát én, aki nem igazán szereti a halat, 3 félét is vásároltam! :) Mivel ez a pangasius tényleg nagyon frissnek tűnt rögtön kellett cselekednem. Ezzel az ízesítéssel olyan illatos, jóízű, halacskát készítettem, ami még nekem is nagyon ízlett! :) Mellesleg pikk-pakk elkészül...

Egy tálba a halszeleteket befűszerezem, ráreszelem a narancs, citrom héjat, a kb. 1 cm-es nagyságú gyömbért, majd ráfacsarom a narancsot, a citromot, és jöhet rá néhány kanálnyi olívaolaj. Míg a köretet elkészítjük, tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Majd egy forró serpenyőben mindkét oldalát átsütjük, némi szezámmaggal még turbózhatjuk a dolgot. 
Nálam most ismét lilakáposzta, jégsaláta, madársaláta paradicsommal, tökmaggal nyert, kellenek a vitaminok télen is. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése