4 szelet pangasius halfilé
1 narancs
1 citrom
pici gyömbér
só
bors
szezámmag
olívaolaj
Hétvégén a Karácsonyi bevásárlás során valahogy a halas pulthoz keveredtem, és hát én, aki nem igazán szereti a halat, 3 félét is vásároltam! :) Mivel ez a pangasius tényleg nagyon frissnek tűnt rögtön kellett cselekednem. Ezzel az ízesítéssel olyan illatos, jóízű, halacskát készítettem, ami még nekem is nagyon ízlett! :) Mellesleg pikk-pakk elkészül...
Egy tálba a halszeleteket befűszerezem, ráreszelem a narancs, citrom héjat, a kb. 1 cm-es nagyságú gyömbért, majd ráfacsarom a narancsot, a citromot, és jöhet rá néhány kanálnyi olívaolaj. Míg a köretet elkészítjük, tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Majd egy forró serpenyőben mindkét oldalát átsütjük, némi szezámmaggal még turbózhatjuk a dolgot.
Nálam most ismét lilakáposzta, jégsaláta, madársaláta paradicsommal, tökmaggal nyert, kellenek a vitaminok télen is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése