Hozzávalók:
1 üveg gomba
1 fej vöröshagyma
olaj
só, bors, leveskocka
pirospaprika
petrezselyem
1 pohár tejföl
tarhonya
1 paprika
1 paradicsom
Alapvetően friss finom gombából lenne nagyon ízletes, de mikor az ember hazaér este sötétben, és mindenki a vacsorát vágja, nincs mindig idő pucolgatni, darabolni, és valljuk be kényelmesebb dolog az üveges gombát használni. Azért nem mindig csak ebből főzök, de itt most konzervet használtam.
A vöröshagymát apró kockára vágom és kevés olajon megfonnyasztom, majd hozzáadom a gombát, a sót, borsot, és időnként kevergetve saját levében párolom addig, míg zsírjára sül. A tűzről leveszem és meghintem pirospaprikával, majd felöntöm 1 liter vízzel. Ehhez hozzáadok egy leveskockát, dobok rá egy paprikát, egy paradicsomot. Addig főzöm míg a gomba megpuhul. Ekkor teszek bele aprócska tarhonya tésztát, ha ez is megfőtt benne, akkor tálalhatjuk tejföllel, apróra vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése