Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2014. december 12., péntek

Fetasajt fehérboros-fűszeres bundában

Hozzávalók:
1 zacskó/10 dkg feta sajt
1 pohár édes fehér bor
1 tojás
1 mokkás kanál sütőpor
1 mokkás kanál kömény
Pici őrölt gyömbér
Pici kakukkfű
1 narancs reszelt héja
kb. 3-4 evőkanál liszt
Olaj a sütéshez
Fél fej jégsaláta
2 db paradicsom
1 sárgarépa
1 szál újhagyma


Véletlenül találtam ezt a receptet egy olyan szakácskönyvemben amit már ezerszer átlapoztam. Először idegenkedtem tőle, viszont amikor kész lett nagyon meglepődtem, mert ez egy különlegesen jóízű, és meglepően laktató étel. És nem mellesleg gyorsan elkészül. Ajánlom vendégváráshoz is.

A sajtot kb. 1 cm x 1 cm-es nagyságúra daraboljuk. A bort a fűszerekkel és kevés sóval elkeverjük, hozzáadjuk a tojást és a reszelt narancshéjat, majd lassanként, kanalanként a lisztet és csomómentesre keverjük. Míg elkészítjük a köretet, itt épp salátát, addig hűtőbe tesszük. 
A jégsalátát összeaprítjuk, hozzádaraboljuk a paradicsomot, újhagymát és lereszelünk 1 sárgarépát. Ha kész a hűtőben pihent masszába beledobáljuk a sajtokat, megforgatjuk benne és forró olajban készre sütjük. Érdemes időben asztalhoz hívni a családot/vendégeket, mert melegen és frissen tökéletes! 

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése