Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2014. november 27., csütörtök

Zöldségleves daragaluskával

Hozzávalók:

2 sárgarépa
3-4 burgonya
1 petrezselyem
1 karalábé
1/2 zeller
1 hagyma
1 paprika
1 paradicsom
ízlés szerint zöldség 
bors
fűszerkeverék, esetleg leveskocka
2 tojás
8 evőkanál búzadara

(nagyobb képért katt)

A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, felaprítjuk. Kevés olajra bedobjuk a felaprított sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert. Rátesszük a leveskockát, fűszereket, és pár perc múlva kb. 2 dl vízzel felengedjük. Tovább pároljuk fedő alatt még 10 percig. Ezután jöhet a burgonya, hagyma, paprika, paradicsom, petrezselyem zöldje. Ha ezek is puhák, felengedjük az egészet még 5 dl vízzel és közepes tűzön készre főzzük a levest. 
Eközben bekavarunk 2 tojást 8 evőkanál búzadarával, kevés sóval, majd kb. fél liter forrásban lévő vízben szépen óvatosan kiskanállal galuskákat szaggatunk. Ekkor már vegyük le a gázt, hogy csak lassan forrjon mikor a gombócokat betesszük, nehogy szétmenjenek. Kb. 8-10 percig szoktam ezeket főzni, majd ha kész a szintén elkészült levesre szedegetem át őket.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése