50 dkg csirkemell
1 körte
fél fürt szőlő
1 kg burgonya a körethez
Kurkuma
só bors
olívaolaj
1 kanálnyi teavaj
1 pohár joghurt
1 sárgarépa
2 evőkanál majonéz
(nagyobb képért katt)
A csirkemellet megmosom és szép kockákra vágom. Egy serpenyőben megmelegítem az olívaolajat és jöhet a csirkemell. Ennek a húsnak nagyon jót tesz ha egy kanál teavajat teszünk hozzá. Kevés só és feketebors hozzáadásával fűszerezzük és aki szereti egy kevés, mondjuk egy mokkáskanálnyi kurkumával ízesítheti. Ettől illatos és szép sárga színű lesz a hús. Ha jól kifehéredett a hús, egy fél pohár vízzel felöntjük és fedő alatt 15-20 percig pároljuk. Amikor a hús kész vesszük a nyárspálcikákat és a felkockázott körtét és megmosott szőlőt és ízlés szerint felszúrjuk őket szép sorjában. Krumplipürét és répasalátát készítettem hozzá.
Répasaláta: 1 sárgarépát vékonyra lereszelek, 1 pohár joghurtot 2 evőkanál majonézzel kikavarok, adok hozzá pici sót, és összekeverem a reszelt répával.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése