Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2014. november 18., kedd

Gombás húsos tészta

Hozzávalók:

40 dkg sertéscomb

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz konzerv gomba
1 pohár tejföl
olaj
bors
tárkony 

leveskocka
25 dkg tészta

(nagyobb képért katt)

A sertéshúst nagyon vékony, csinos kis csíkokra vágom és a felforrósított olajra dobom, ahol fehéredésig sütöm. Hozzáadom az aprított vörös és fokhagymát, fűszerezem. Addig pirítjuk míg a hagyma jó üvegessé nem válik. Hozzáadom a gombát, pár percet együtt sütöm, majd felengedem egy pohár vízzel, és dobok bele egy leveskockát. Fedő alatt kb. 20-25 percig együtt főzöm. Addig elkészítem a köretet, ami lehet rizs de jelen esetben én a tésztát választottam. Ha a hús és a gomba is megpuhult a tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt. Én a a sűrűség kedvéért 1 kanál liszttel a tejfölt jól kikevertem és így kevertem össze. 
Jó étvágyat! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése