Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2014. május 20., kedd

Töltött karaj

(nagyobb képért katt)



Hozzávalók:

60 dkg sertés karaj
10 db főtt tojás + 1 nyersen
zöldborsó - ízlés szerint
Só, bors
1 fej hagyma
1 paradicsom
fél paprika

A karajt megmossuk, majd ujjnyi vastagra szeleteljük. Kikloffoljuk, majd besózva pihenni hagyjuk. Addig elkészítjük a tölteléket. A főtt tojásokat összeaprítjuk, hozzáadjuk a borsót, sózzuk, borsózzuk. Kevés összevágott hagymát teszünk hozzá, és az egy darab nyers tojással összekeverjük. 
Ezután veszünk egy karajszeletet, 1-1 kanál tölteléket helyezünk rá, majd feltekerjük és egy tepsibe helyezzük sorban egymás után szorosan mindegyiket. 
Ha elfogynak a töltetlen hússzeletek, 1 dl olajat, 1 dl vizet öntünk rájuk, dobunk még egy paradicsomot, fél paprikát, és fél fej hagymát szeletelve, sózzuk, borsozzuk. 
Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt sülnek szép pirosra. Igény szerint ha már puha az alufóliát levéve sajttal megszórhatjuk és így süthetjük pirosra, készre a husikat. 
Tört krumpli kiválóan passzol hozzá.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése