(nagyobb képért katt)
Hozzávalók:
25-30 dkg spagetti tészta
30 dkg darált hús
1 db Bolognai spagetti alap por
10 dkg trappista sajt
Fél fej hagyma
Oregánó, bazsalikom ha van
Felteszem főni a tészta vizet, és míg elkészül, fél fej kockára vágott hagymán, pici olajjal megpirítom a darált húst. Nagyon kevés borsot és sót teszek hozzá, mert az alappor eleve fűszeres. Viszont ha van otthon zöld bazsalikom, oregánó, az jöhet a húshoz. Kb. 25 perc alatt fedő alatt, kevés vízzel pirul és puhul a husi, eközben elkészül a tészta amit leszűrünk, hideg vízzel öblítünk, kevés olívaolajjal bekeverjük.
Ha a hús megsült, az alapporon feltüntetett módon felengedjük kb. 1-2 dl vízzel, ezután hozzáadjuk az alapport és lassú tűzön folytonos keverés mellett készre főzzük még kb. 10 percig. Valaki összekavarja a tésztát a hússal, személy szerint külön tálalom, szedünk a tésztából, tetejére jöhet a húsos szósz, végül reszelt sajt.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése