Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2012. szeptember 27., csütörtök

Rántott camembert

 Hozzávalók:

2 db camembert sajt
2 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál zsemlemorzsa
fél kg burgonya
áfonya lekvár
Olaj a sütéshez

(nagyobb képért katt)

Gyors vacsora, mégis meleg étel az asztalra! És mellesleg különleges és laktató is egyben. Az édes és a sós zseniális egyvelege. A leghosszabb a folyamatban a krumplipüré elkészítése. Ez ízlés kérdése, ha erre nincs időnk, kedvünk, nyugodtan kihagyhatjuk. Ilyenkor egy hamar salátával egészítem ki, pl reszelt répa, jégsaláta, paradicsom. 
Sokak szerint mégiscsak a krumplipüré az igazi barátja a rántott camembertnek. 
A burgonyát meghámozom, feldarabolom és épp annyi vízben, hogy ellepje, fél evőkanál sóval puhára főzöm. Közben veszem a camembert sajtot, 2 tojást felütök a panírozáshoz, és beforgatom a sajtokat. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába. Forró olajban hirtelen megsütöm őket, épp csak hogy a panír megpiruljon. A megfőtt burgonyáról leöntöm a vizet, forrón adok hozzá 1 evőkanál vajat, és fél csésze meleg tejet. Habosra töröm, illetve keverem. Elengedhetetlen kiegészítője az az áfonya szósz, lekvár.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése