Hozzávalók:
2 db camembert sajt
2 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál zsemlemorzsa
fél kg burgonya
áfonya lekvár
Olaj a sütéshez
2 db camembert sajt
2 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál zsemlemorzsa
fél kg burgonya
áfonya lekvár
Olaj a sütéshez
(nagyobb képért katt)
Gyors vacsora, mégis meleg étel az asztalra! És mellesleg különleges és laktató is egyben. Az édes és a sós zseniális egyvelege. A leghosszabb a folyamatban a krumplipüré elkészítése. Ez ízlés kérdése, ha erre nincs időnk, kedvünk, nyugodtan kihagyhatjuk. Ilyenkor egy hamar salátával egészítem ki, pl reszelt répa, jégsaláta, paradicsom.
Sokak szerint mégiscsak a krumplipüré az igazi barátja a rántott camembertnek.
Sokak szerint mégiscsak a krumplipüré az igazi barátja a rántott camembertnek.
A burgonyát meghámozom, feldarabolom és épp annyi vízben, hogy ellepje, fél evőkanál sóval puhára főzöm. Közben veszem a camembert sajtot, 2 tojást felütök a panírozáshoz, és beforgatom a sajtokat. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába. Forró olajban hirtelen megsütöm őket, épp csak hogy a panír megpiruljon. A megfőtt burgonyáról leöntöm a vizet, forrón adok hozzá 1 evőkanál vajat, és fél csésze meleg tejet. Habosra töröm, illetve keverem. Elengedhetetlen kiegészítője az az áfonya szósz, lekvár.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése