- 40 dkg sertéstarja
- 2-3 evőkanál mustár
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
- delikát
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej lila hagyma
Válasszunk egy vastagabb falú lábast. A fokhagymát megpucoljuk, félbevágjuk és bedörzsöljük vele a lábas teljes felületét. A húst vékonyabbra felszeleteljük, majd a fokhagymás lábasba helyezzük. Megszórjuk sóval, borssal, delikáttal, és mindegyik hússzelet tetejére teszünk egy kiskanál mustárt, amit egy kanál segítségével elkenünk rajtuk. Majd rádobjuk a maradék fokhagymát, és egy fej lila hagymát félbevágva, mert így nem ég oda. Ha van rá idő, lefedve pihentethetjük kicsit, így jobban összeérnek az ízek. Sütés előtt meglocsoljuk olajjal, óvatosan hogy a fűszerek ne mosódjanak le a húsokról, kevés vizet öntünk alá, és lefedve, alacsony fokozaton sütni kezdjük. Néha utána öntjük vízzel ha igényli, ha nagyon pirul megforgatjuk. Kb. 30-40 perc alatt készre sül. Köret igény szerint, itt most rizs volt hozzá. Nagyon finom, omlós és puha!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése