Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2012. február 27., hétfő

Szezámos csirkeszárnyak

Hozzávalók:

500 g csirkeszárny
3 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
olaj a sütéshez
szezámmag



A szárnyakat alaposan megtisztítom, a hajlatoknál darabolom. A tuti sült csirke úgy készül, hogy előtte előfőzzük. Feltesszük főni bő vízben a szárnyakat, sózzuk. Ha úgy látjuk kellően átfőttek, leöntjük róla a vizet, hűlni hagyjuk. Addig előkészítjük a panírozáshoz szükséges lisztet, tojást, a zsemlemorzsához hozzákeverjük a szezámmagot. Amint hűlt annyit, hogy meg tudjuk fogni őket, panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
Krumplipürével kiváló.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése