Kislány koromban emlékszem anyukám hozta a boltból az üveges zöldborsót, amit felhasználás előtt én alaposan megdézsmáltam. Nagyon finom édes íze eteti magát. Aztán ahogy elterjedtek a fagyasztószekrények anyu rászokott a megtermelt dolgok fagyasztására, mégis nekem a legédesebb borsó az üveges, főleg ha főzelékről és gyorsaságról van szó. :)
Hozzávalók:
1 üveg zöldborsó
fél liter tej
3 kanál liszt
só
cukor
ízlés szerint babérlevél
Arra a megoldásra jutottam, hogy elsőnek elkészítem a főzelék alapját, ami annyi, hogy odateszem a tejet forrni, közben a lisztet kevés tejjel elkeverem. Ha felfőtt a tej hozzáadom a sűrű tejes lisztet, ízesítem cukorral, sóval, babérral, majd végül hozzáadom a lecsöpögtetett borsót. Egyet rottyan és kész a főzelék. Tükörtojással, sült virslivel ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése