Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2011. július 31., vasárnap

Éljenek a levesek! - Zöldbableves :)

Nyáron, mikor minden terem, persze hogy megfőzzük a sok finomat, főleg aki leveses... :) Na én ezek közül való vagyok, de hát a zöldbablevesnek története van. Falun, főleg keleten (szatmár) mindenki kertjében megterem a nyári zöldbab, sárga vagy zöld hüvelyű, mindegy. Az én édesanyám minden falusi asszony közül a legtöbb babtermelő hírében áll - szerintem legalábbis. A kertjében minden, azaz minden talpalatnyi föld, (még ott is, ahol véletlenül kipusztult valami) babbal van ültetve. No de sebaj, annál jobban szeretem én is a belőlük készült leveskét. :)



1 kg zöldbabot pucolva, darabolva sós vízben, 2 babérlevéllel odateszek főni. Néha ellenőrzöm puhul-e, ha megfőtt, kevés olajból, lisztből, és pirospaprikából rántást készítek, amit a lassan, épp hogy gyöngyöző leveshez adok. Felengedem tejjel, és újraforrásig, és nem tovább! - főzöm.
Nekem nem kell hozzá második, teljesen jól lakom vele :)
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése