Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2010. október 25., hétfő

Tejszínes gomba leves

Felnőtt fejjel megkedveltem a leveseket. Széles körben, főleg a zöldségekből készülteket, nagyon szeretem. Egyik kedvencem a gomba leves.

Vegyünk egy kb. 20 dkg gombát, nekem személy szerint most a csiperke a kedvencem. Meghámozzuk, felaprítjuk, de egyszerűbb, ha van otthon konzerv csiperke.



Kevés új hagymát, vagy pórét kevés olajon megpirítunk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a gombát. Néhány percig együtt pároljuk őket, majd kevés vízzel, kb. 2 dl-vel felengedjük. Ha felforrt, dobunk bele egy leveskockát, és ismét pár percig főzzük őket. Eztán következik hogy 2 dl tejszínnel felengedjük, és ezzel is rottyantunk rajta egyet.
Reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat.


Nehézség: könnyű
Elkészítés: 25 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése