Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2010. október 17., vasárnap

Tejbegríz

Mit együnk gyorsan, hamar? Van itthon tej? És búzadara? Hát akkor tejbegríz!

1 l tej
8 evőkanál gríz
4 evőkanál cukor
1 vanillin cukor
pici só



Egy edénybe felteszünk forrni épp annyi vizet, hogy ellepje az alját. Ha felforrt, beleöntjük a tejet, így kevésbé ragad oda. Közben a cukrokat a grízzel összekeverjük, és folyamatos kevergetés közben a forrás előtt álló tejhez adjuk, belehintjük a pici sót. Állandó felügyelet mellett sűrűre főzzük. Ízlés szerint fahéjjal, kakaóval, nutellával, lekvárral tálaljuk.

Elkészítés: 15 perc
Nehézség: extra könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése