Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2010. október 17., vasárnap

Tejszínes csirkemell tárkonnyal és zöldségekkel

20 dkg csirkemell
40 dkg penne tészta
2 dl főzőtejszín
csipetnyi tárkony
bors
15 dkg brokkoli és kelbimbó vegyesen
5 dkg vaj
1 szál újhagyma vagy fél póré



A csirkemellet megmosom, felkockázom. A vajat felolvasztom, megborsozom, sózom, ebbe belehelyezem a csirkét, és lefedem. Pár perc párolás után hozzáadok kevés tárkonyt - ízlés szerint -, a felkarikázott hagymát és tovább párolom. Közben 2 dl vizet felteszek főni, ha felforrt beledobok fél leveskockát, majd a brokkoli és a kelbimbó is ebben fő meg. Ha megpuhultak, a levükkel felengedjük a csirkehúst, majd újra forrást követően 2 dl tejszínt adunk hozzá. Ebben a szószban főzzük tovább, még kb. 10 percig, lefedve, majd legvégül hozzáadjuk a zöldségeket. Közben kifőzzük a tésztát is. Reszelt sajttal tálaljuk.

Elkészítés: 40 perc
Nehézség: Közepes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése