Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2010. október 17., vasárnap

Grízes tészta barackkal

Ismét egy igen hamar elkészíthető vacsora. Ez az egyik legkedvesebb menzabeli étel amit még kollégista koromból őrzök. Másodiknak étel mellé, de önállóan is megállja a helyét.



15 dkg búzadarát kevés olajon megpirítunk. Vigyázat, folyamatos odafigyelést igényel, mert hamar megéghet. Ha elérte aranybarna színét, 2,5 dl vízzel felengedjük, és azonnal lefedjük. Így a saját gőzében, kevergetés nélkül, kb. 10-15 perc alatt - vagyis míg a 500 g széles metéltet kifőzzük - puhára pároljuk. Akkor jó, ha se nem lágy, se nem pattogós. Apránként hozzáadjuk a tésztához, baracklekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat!

Elkészítés: 25 perc
Nehézség: Közepes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése