Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2010. október 14., csütörtök

Egészben sült burgonya

A világ legegyszerűbb vacsorája, ezt bátran állíthatom. Persze annak, aki szereti. Mi nagyon :) Most is érzem az illatát, és mintha ma lenne mikor még gyerekkoromban szüleimmel és nagyszüleimmel vártuk este a kályha mellett hogy megsüljön a "blóderben" (így hívják Szatmárban mifelénk a gáztűzhely sütő részét) a krumpli. Aztán sóval, hagymával, tejföllel - ki hogyan - nekiestünk vacsoránknak.



Veszem a közepes méretű burgonyákat fejenként 3-4 bőven elég, - ki mekkorát szeretne, olyat választ - és megmosom. Mosás után egy tányérba szórok legalább egy marék sót, és még úgy vizesen megforgatom benne, hogy jó íze legyen majd. A sütőt előmelegítem, majd 180-200 fokon a sütőrácson megsütöm. Ízlés szerint lehet hozzá készíteni tejfölös mártást, férjem meghámozza és olívával meglocsolja, ez már fantázia kérdése. 

Jó étvágyat!

Elkészítés: 25 perc
Nehézség: extra könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése