Az elfoglalt háziasszonyok kamrájában mindig jó, ha vannak félkész dolgok, pl. konzervek. Jómagam mindig tartok itthon gombát, zöldborsót, paradicsomlevet a gyors finomságok érdekében. És persze mindig van itthon legalább 3 féle tészta csoda is :) Lássuk a tejszínes gombát.
1 evőkanál vaj vagy margarin
1 kis fej vörös/lila/póré hagyma
1 doboz gomba, legjobb csiperkéből
1 kis fej vörös/lila/póré hagyma
1 doboz gomba, legjobb csiperkéből
1 kanál liszt
1,5 dl főzőtejszín
1,5 dl főzőtejszín
só
bors
petrezselyem
bors
petrezselyem
A vajat felolvasztom, beleteszem a kis kockára vágott hagymát, kissé megpárolom, hozzáadom a gombát, sózom, borsozom és egy kicsit összepárolom. Rászórok 1 kanál lisztet, összekeverem. Ráöntöm a 2 dl húslét. Hagyom kicsit főni, majd hozzáadom a tejszínt és kicsit besűrítem, beleszórom az apróra vágott petrezselymet.
Közben vizet forralok, pici olajat, sót teszek bele és kifőzöm benne a tésztát. A végén a tejszínes masszához keverem. (ha szükséges, utána ízesítem) még szórok rá egy kis friss petrezselymet.
Jó étvágyat!
Elkészítés: 25 perc
Nehézség: könnyű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése