Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2010. október 14., csütörtök

Tejszínes gombás tészta

Az elfoglalt háziasszonyok kamrájában mindig jó, ha vannak félkész dolgok, pl. konzervek. Jómagam mindig tartok itthon gombát, zöldborsót, paradicsomlevet a gyors finomságok érdekében. És persze mindig van itthon legalább 3 féle tészta csoda is :) Lássuk a tejszínes gombát.

1 evőkanál vaj vagy margarin
1 kis fej vörös/lila/póré hagyma
1 doboz gomba, legjobb csiperkéből
1 kanál liszt
1,5 dl főzőtejszín

bors
petrezselyem
2 dl húslé, vagy egy fél húsleves kocka
30 dkg tollhegy tészta/ami otthon van





A vajat felolvasztom, beleteszem a kis kockára vágott hagymát, kissé megpárolom, hozzáadom a gombát, sózom, borsozom és egy kicsit összepárolom. Rászórok 1 kanál lisztet, összekeverem. Ráöntöm a 2 dl húslét. Hagyom kicsit főni, majd hozzáadom a tejszínt és kicsit besűrítem, beleszórom az apróra vágott petrezselymet.
Közben vizet forralok, pici olajat, sót teszek bele és kifőzöm benne a tésztát. A végén a tejszínes masszához keverem. (ha szükséges, utána ízesítem) még szórok rá egy kis friss petrezselymet.

Jó étvágyat! 

Elkészítés: 25 perc
Nehézség: könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése