Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2010. szeptember 29., szerda

Tejszínes gombás tészta

Nézzük csak, hát a tészták jól jönnek, ne is tagadjuk, egy hosszú munkás nap után, amikor még vacsira is kell gondolni, és nem esik jól a hideg koszt. A tészták régi idők óta a háziasszonyok segítségéül szolgálnak. Bezzeg nagyanyáink idejében! Emlékszem szegény mamám mennyit gyúrta, tekerte esténként a tésztákat! Akkor még nemigen oldódott meg a dolog egy 6 fős családnál a beugrom a boltba, megveszem, kifőzöm, teszek rá valamit - történettel.
Na, könnyű nekünk... :)

1 evőkanál vaj vagy margarin
1 kis fej vörös/lila/póré hagyma
3-4 fej nagyobb csiperke gomba
1 kanál liszt
1,5 dl főzőtejszín

bors
petrezselyem
2 dl húslé, vagy egy fél húsleves kocka
30 dkg tollhegy tészta/ami otthon van




A vajat felolvasztom, beleteszem a kis kockára vágott hagymát, kissé megpárolom, hozzáadom a szeletelt gombát (ér konzervet használni), sózom, borsozom és egy kicsit összepárolom. Rászórok 1 kanál lisztet, összekeverem. Ráöntöm a 2 dl húslét. Hagyom kicsit főni, majd hozzáadom a tejszínt és kicsit besűrítem, beleszórom az apróra vágott petrezselymet.
Közben vizet forralok, pici olajat, sót teszek bele és kifőzöm benne a tésztát. A végén a tejszínes masszához keverem. (ha szükséges, utána ízesítem) még szórok rá egy kis friss petrezselymet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése