A spenótot nem ismertem kislányként. Édesanyám sosem csípte a zöld főzelékeket, mint a sóska vagy spenót, így nem is tudtam milyenek. Aztán ezzel is felnőttként találkoztam, miután elkerültem hazulról, és rájöttem, ezek nem is olyan rosszak. Ez a fokhagymás spenótos tészta pedig kifejezetten szeretetreméltó számomra :)
2 szál újhagymát felkarikázok, olíván megpirítom. 10 dkg szezámmaggal/napraforgómaggal meghintem, tovább pirítom pár percig. Ezután sóval, borssal fűszerezem, majd 25 dkg friss vagy mirelit spenótot teszek hozzá. Tovább párolom, majd hozzáadok 4-5 gerezd aprított fokhagymát. 10-15 percig érlelem, ezután 1,5-2 dl tejszínnel felengedem, amivel készre főzöm. Közben 40 dkg kagylótésztát sós vízben megfőzünk.
Reszelt sajttal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése