Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2010. szeptember 25., szombat

Tejszínes hagymaleves

Személy szerint mióta felnőttem, nagyon megszerettem a leveseket. Amikor csak tehetem ezt választom főétkezéskor. Ezek közül is egyik kedvencem a Tejszínes hagymaleves - ahogy én készítem :) Ez lesz ma a vacsi.
No lássuk.



Hozzávalók:

5 fej vöröshagyma
2 fej lilahagyma
2 dl tej
1 dl tejszín
Só, bors, 1 leveskocka
5 dkg teavaj/olívaolaj
Metélőhagyma a tetejére
6 szelet toast kenyér (ha lehet rozsos, vagy tökmagvas)

A hagymát megpucolom, felkarikázom, a szokásosnál lehet kicsit vastagabb karikákra is. A vajat megolvasztom, beleszórok némi feketeborsot, pici sót, ízlés szerint. Erre jöhetnek a hagymakarikák. Pár pillanat kevergetés után lefedem, majd némi párolás után fél dl vizet öntök alá, (bátrabbak jó minőségű fehérborral helyettesíthetik a vizet) így párolom tovább lefedve, kb. 10 percig. Ha a hagyma már üvegesre párolódott, nem rágós, felengedem 2 dl vízzel, majd újraforráskor beledobom a leveskockát. Ha feloldódik, takarékra veszem a tűzhelyt és lassan hozzáadom a tejet majd a tejszínt. Mielőtt felrottyanna kikapcsoljuk alatta a gázt.

Sajtos pirítóssal, zöldfűszerekkel tálaljuk.
Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése