1,5 kg sertés comb
só
bors
3 levél babér
4 cikk fokhagyma
1 teáskanál tárkony
1 mokkáskanál zsálya
3 evőkanál sertészsír
1 dl víz
Röviden szelídített vad szeletnek kereszteltem ezt a hirtelen kitalált, egy spontán este született történetet. Egyébként pedig tök egyszerű. Nagyon hasonlít ugyanis a fűszerezése a vadszeletekhez. A zsálya és a tárkony valami elmondhatatlanul illatos és ízes finomsággá varázsolja a sertést (is).
A húst nem vékonyra, jó ujjnyira vastag szeletekre vágjuk és klopfolás nélkül egy tepsibe pakolgatjuk egymás mellé. sózzuk, borsozzuk, meghintjük a tárkonnyal, zsályával, rádobjuk a fokhagymát, és a babért. Rájuk dobjuk a zsírt, felöntjük kevés vízzel, alufóliával letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig zavartalanul sütjük. Ezután megnézzük, nehogy égjen, ha elfogyott a víz alóla, akkor keveset pótolunk és megszurkáljuk villával, ekkora már puhának kell lennie. Ekkor még kb. 25 percre visszatesszük. Ha ez az idő is eltelt, megint megnézzük, ha teljesen puhára, omlósra sült, akkor le szoktam venni a fóliát és kb. 10 percig sütöm még anélkül is. Könnyen pirul az alja, de ha odafigyelünk nem fog megégni. Egzotikus módon én másnap szeretem hidegen, sárgadinnyével!
Nagyon ajánlom, Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése