2 db csirkemell
3 db barack
só
bors
olívaolaj
Rém egyszerű nyári gyorsvacsi. Annyira jó, hogy szerintem nálunk minden héten lehetne, megunhatatlan. Mondhatnám már klasszikusnak is, a barackos csirkét, amit egyébként bármilyen egyéb gyümölccsel is tökéletes tud lenni.
A húst megmosom, ujjnyi vastagra szeletelem, majd sózom és mindegyik szeletre helyezek egy cikk barackot. Begöngyölöm a csirkehúsba, majd szorosan egymás mellé pakolom egy tepsibe, míg el nem fogy a hús. Végül borsozom, meglocsolom olívaolajjal, és öntök alá kb. 1,5 dl vizet, hogy kb. ujjnyi vastagon legyen alatta. Alufóliával letakarva, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt puhára sül, ekkor levesszük az alufóliát és még így sütjük 5-10 percet. Rizzsel vagy salátával is remek!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése