Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. augusztus 3., hétfő

Lecsó

Hozzávalók:

6 fej nagyobb vöröshagyma
6 db paprika
6 db paradicsom
só, 
olaj



Az igazi magyar eleség, főleg szezonidőben! Nálunk is gyakran van, én tejföllel szeretem legjobban. A hagymát meghámozom és karikákra vágom, és már dobom is rá a forró olajra hadd puhuljon, sokszor kevergetem. Közben mosom és felkarikázom a paprikát, hozzáadom a hagymához, végül ugyanígy megmosom és karikázom a paradicsomot, míg végül ezeket is rádobom az olajra, kevés vizet is öntök hozzá, és megsózom. 

Gyakori kevergetés mellett kb. 20 perc alatt, félig lefedve készre sül, tejföllel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése