Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. július 29., szerda

Fahéjas szilvaleves

Hozzávalók:

0,5 kg szilva
1 rúd fahéj
3 evőkanál cukor
pici só
0,5 liter tej
fél csomag vanília ízű pudingpor




Végre érik már a szilva, hurrá! Bár sok helyen lehet kapni egész korán tavasszal, azért mégis csak az az igazi, amikor a magyar jó szilva kapható. Nem is beszélve az igazi milotai szilváról, na az a tuti! :)
A szilvákat megmosom, eltávolítom belőle a magokat, majd egy fazékban annyi vízben, hogy ellepje a fahéj, a cukor és a só társaságában főzni kezdem. Ha felfőtt, sokáig ne várjunk, épp csak 1-2 percig hadd főjön közepes lángon és már keverjük is csomómentesre kevés tejjel a pudingport. Ha simára kevertük, akkor felengedjük még kb. 1 dl tejjel és a levesre öntjük, folyamatos kavargatás mellett. Jól elkeverjük és lekapcsoljuk alatta a gázt.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése