Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. július 20., hétfő

Ribizlis-túrós lepény

Hozzávalók:

50 dkg túró
4 tojás 
10 dkg búzadara
4 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
ribizli - ízlés szerint




Egy nagyon egyszerű nyári finomság! A túrót a cukorral, tojással és a citromhéjjal jól kikavarjuk, pár percre félre tesszük, hogy lássuk mennyire olvad meg a cukor a túróval. Majd hozzáadjuk a búzadarát, de ha nagyon lágynak érezzük, akkor még tehetünk hozzá búzadarát. Egy kisebb tepsit vagy jénait kivajazunk és beleöntjük a masszát, majd megszórjuk a megmosott ribizlivel.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem, porcukorral tálaltam!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése