Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. július 13., hétfő

Mediterrán tagliatelle olívával és parmezánnal

Hozzávalók:

1 csomag/250 g tagliatelle tészta
1 db paradicsom
kb. 15 szem olívabogyó (mag nélkül)
olívaolaj
rozmaring

bors
parmezán sajt



Az olaszok tudnak ám élni, ez minden rezdülésükön tapasztalható. A paszták országában mindenki megtalálhatja a neki szimpatikus tésztaféleséget. Most egy hihetetlen egyszerű tésztát, tagliatellét készítettem, ami szinte ugyanaz mint nálunk a széles metélt. A vicces ebben az, hogy olasz étteremben ez egy kétsorban ragozott, hosszan elnevezett étel, amúgy meg egy pofon egyszerű és nagyon finom kaja. 
A tésztát a zacskón található idő alatt megfőzzük, al dente - ahogy az olaszok mondják. :) Eközben egy serpenyőben 2 evőkanál olívát felforrósítunk, majd vesszük az olívabogyókat és éles késsel kettévágjuk őket, és az olajra dobjuk. Ezután jöhet a feldarabolt paradicsom is, és egy kevés rozmaring, só és bors. Ez kb. 3-4 perc, tehát nem kell a paradicsomnak teljesen elolvadnia, szétfőnie, épp csak összefőnek az ízek és kész is lesz.
Ha a tészta is elkészült, akkor hideg vízzel leöblítjük, és mehet a serpenyőbe az olívás paradicsomhoz. Jól összeforgatjuk őket és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése