1 csomag/250 g tagliatelle tészta
1 db paradicsom
kb. 15 szem olívabogyó (mag nélkül)
olívaolaj
rozmaring
só
bors
parmezán sajt
Az olaszok tudnak ám élni, ez minden rezdülésükön tapasztalható. A paszták országában mindenki megtalálhatja a neki szimpatikus tésztaféleséget. Most egy hihetetlen egyszerű tésztát, tagliatellét készítettem, ami szinte ugyanaz mint nálunk a széles metélt. A vicces ebben az, hogy olasz étteremben ez egy kétsorban ragozott, hosszan elnevezett étel, amúgy meg egy pofon egyszerű és nagyon finom kaja.
A tésztát a zacskón található idő alatt megfőzzük, al dente - ahogy az olaszok mondják. :) Eközben egy serpenyőben 2 evőkanál olívát felforrósítunk, majd vesszük az olívabogyókat és éles késsel kettévágjuk őket, és az olajra dobjuk. Ezután jöhet a feldarabolt paradicsom is, és egy kevés rozmaring, só és bors. Ez kb. 3-4 perc, tehát nem kell a paradicsomnak teljesen elolvadnia, szétfőnie, épp csak összefőnek az ízek és kész is lesz.
Ha a tészta is elkészült, akkor hideg vízzel leöblítjük, és mehet a serpenyőbe az olívás paradicsomhoz. Jól összeforgatjuk őket és reszelt parmezánnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése