50 dkg csirkemell
10 dkg (kb. 20 szem) olíva
só
bors
olívaolaj
Ha végképp nincs ötletünk arra, hogy mit kellene a csirkemellbe tennünk, akkor nézzünk be a hűtőbe. Édes és sós dolgok, befőttek, vagy zöldségek, sajtok és egyéb finomságok között, ha tartunk otthon olívabogyót, a csirkemellbe kiváló lesz.
A csirkemellet megmosom, és vékony szeletekre vágom. Egyesével mindegyiket besózom és félreteszem.
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Veszem a hússzeleteket, egy felére rá pakolok egy-egy evőkanálnyi olívabogyót, majd egyszerűen ráhajtom a hús másik felét, nem is göngyölöm össze, hadd férjen jó sok olíva. Egy tepsibe pakolom őket szorosan egymás mellé, sózom és borsozom őket, meglocsolom 2-3 evőkanál olívaolajjal, fél dl vizet öntök még alá és letakarom alufóliával. 200 fokon 30 perc alatt átsül, majd fólia nélkül pirosra sütjük.
Rizzsel vagy egy jó salátával is szuper.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése