1 csomag spagetti tészta
1 csokor fehér spárga
3 szál újhagyma
3 szár zeller
2 dl tejszín
15 dkg reszelt sajt
só
bors
kakukkfű
A spárga ebben az időszakban, június elején egy közkedvelt idény zöldség. Számos módon elkészíthetjük, én most egy könnyű kis spagetti tésztához használtam fel.
A tésztához feltesszük főni a vizet, addig megmossuk a spárgákat, és a fás végeket levágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a spárgát, hozzádobjuk a megmosott és vékonyra szeletelt zellerszárat, az újhagyma felét felkarikázva és sóval, borssal ízesítve pár perc alatt megpároljuk. Közben a tésztavízbe bedobjuk a tésztát és kb. 8 perc alatt készre főzzük. Ha közben megpárolódtak a zöldségek, ráöntjük a tejszínt, és kb. 1 perc múlva hozzáadjuk a reszelt sajtot. Egy Isteni finom, krémes, sűrű szószt kapunk. Ekkor adjuk hozzá az újhagyma másik felét, apróra vágva és kész is. A szószba beleforgatjuk a megfőtt, leszűrt és hideg vízzel leöblített spagetti tésztát és kész is. Paradicsommal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése