Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. június 25., csütörtök

Rakott brokkoli krumplival

Hozzávalók:

1 fej brokkoli
kb. 4 db nagyobb krumpli
6 db tojás
6 db virsli
1 kis pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt



Egy nagyszerű változat a rakott brokkoli és a krumpli találkozása. Inkább a rakott krumplihoz hasonlít, főleg amiért nem rizzsel készül.
A krumplit megmossuk és héjában egy lábasban egy evőkanál sóval kb. 30 perc alatt megfőzzük. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedve egy másik lábasban szintén egy evőkanál sóval forrástól számított kb. 10 perc alatt megfőzzük puhára. A tojásokat megint csak egy evőkanál sóval egy lábasban megfőzzük, kb. 10 perc alatt ez is. Ha minden alkotórész megfőtt, elkezdjük először is hűteni őket, majd meghámozzuk a krumplit, megpucoljuk a tojásokat. Majd veszünk egy jénai tálat, nekem ebből egy ilyen kis jénaival lett. Ahogy már a rakott krumplinál megszoktuk, alsó sort telepakoljuk felkarikázott krumplival, lehet picit sózni, majd jön rá a szeletelt tojás, és szeletelt virsli, ezeket megkenjük kevés tejföllel, és megint sózunk, picit. Ezután jön megint egy sor krumpli, virsli, tojás és végül a brokkoli. Tetejét megkenjük tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése