Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. június 11., csütörtök

Quiché - a francia egytál

Hozzávalók:

20 dkg liszt
2 evőkanál zsír
1 tojás
kevés víz

feltét:
2 dl tejszín
15 dkg reszelt sajt
2 szál újhagyma
10 dkg felvágott
kakukkfű




A recept egy kisebb kerek jénai adagjára elég, de ez kb. egy háromfős családnak leves után teljesen elég, tömény kaja. Egy nagyon régi receptes újságban találtam, ez egy francia finomság. Természetesen az eredeti francia verzió picit más alapanyagokkal készíti, de én most egy picit egyszerűsítettem, magyarosítottam a zsírral pl. De sikeres és ízletes finomság, kicsit a pizzához hasonlít, de a tésztája sokkal töményebb, laktatóbb.

A lisztet sózzuk, hozzáadjuk a zsírt és jól elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és annyi vizet hogy összeálljon, jól összegyúrjuk. Picit nem baj ha állni hagyjuk, majd veszünk egy jénait és egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát, úgy hogy pici pereme is legyen. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a tésztát kb. 10 percig elősütjük. Addig egy tálban felverjük a 2 tojást, hozzáadjuk a tejszínt, a sajtot, mehet bele az aprított hagyma, és aprított felvágott, jól összekeverjük. Ha a tészta elősült, akkor ráöntjük a sajtos tejszínt, és kb. 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész van-e.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése