Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. június 8., hétfő

Káposztás tészta

Hozzávalók:

1 fej új káposzta
20 dkg fodros nagy kocka tészta

bors
cukor





Megmossuk és felaprítjuk a káposztát, és egy nagy tálban egy evőkanál sóval megsózzuk, jól megforgatjuk benne és kb. 10 percig állni hagyjuk. Ha picit összeesett a káposzta, erős mozdulatokkal kifacsarjuk és egy nagyobb lábasba dobjuk az összenyomott káposztát. 2 evőkanál olajjal és 1 evőkanál cukorral megdobjuk, majd takarékon, fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Nagyon gyakran kevergetjük, folyamatosan ellenőrzés alatt tartjuk, könnyen leég. Innen fedő nélkül további kb. 10 percig kevergetve készre, finom puhára és édesre pároljuk. Ízlés szerint fogyasztás borsot őrölhetünk rá. De van aki kimondottan cukorral szereti.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése