Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. június 3., szerda

Majorannás csirkecomb spárgás rízzsel

Hozzávalók:

4 db egész csirkecomb

bors
majoranna
kakukkfű
1 db paprika
1 db paradicsom
1 db hagyma
olaj
pár szál spárga
15 dkg rizs
1 db hagyma
1 db paprika






A csirkét megmossuk, és egy tepsibe pakoljuk sorba egymás mellé. Megszórjuk vastagon majorannával, kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk és rádobjuk egészben a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát. Aláöntünk 1 dl olajat, 1 dl vizet és alufóliával letakarva 200 fokon 50 percig sütjük. 

Addig egy lábasban megpirítjuk kevés olajon a rizst, majd ha kifehéredett, hozzáadunk kb. 3 dl vizet, sózzuk, rádobjuk egészben a hagymát, paprikát és fedő alatt, takarékon kb. 10 percig pároljuk. Egy másik lábasban kevés vízben sóval megpároljuk a megpucolt és apróra vágott spárgát. 
Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát és anélkül még további 15 percig pirosra sütjük, a csirkecombot.


Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése