Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. június 5., péntek

Habart bableves zellerrel

Hozzávalók: 

25 dkg mirelit sárga bab
5 dl tej
babér levél
zellerszár

3 evőkanál liszt






Egy fazékba, vagy lábasba kb. fél liter vizet teszünk főni, rádobtam pár szál zellert, és amikor felfőtt zutty bele a bab. Só, babérlevél, közepes lángon, félig lefedve kb. 15 perc alatt megpuhul. Ezután egy pohárban elkevertem a lisztet kb. fél dl tejjel, simára, és egy szűrőkanálon keresztül belecsorgattam a takarékon épp csak gyöngyöző levesbe. Ha netán így is hígnak látjuk, 1-2 kanál lisztet ismét elkeverünk tejjel és azt is beleengedjük, majd felöntjük a tejjel és kész is. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése