30 dkg szárazbab
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem szár és levél
1 db karalábé
fél zeller
só
bors
(nagyobb képért katt)
Tartalmas leves liszt, rántás és olaj nélkül. A szárazbabot jól megmossuk, többször is öblítjük, majd egy tálban bő vízben áztatjuk pár órát, vagy esetleg egy éjszakát. Így sokkal hamarabb fog megfőni. Áztatást követően egy fazékba tiszta vizet engedünk és átmerjük az áztató víz nélkül csak a babot. Közepes lángon feltesszük főni, félig lefedve. Jöhet rá egy evőkanál só. Közben megpucoljuk a zöldségeket, daraboljuk, mossuk és mehet is a babhoz. Így együtt hadd főjenek kb. 45-50 perc alatt puhára. Nagyon jó ízű, laktató leves ez is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése