Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. május 21., csütörtök

Sajtkrokett

Hozzávalók:

30 dkg sajt (trappista)
1 tojás
1 evőkanál liszt
olaj a sütéshez



(nagyobb képért katt)

Egy rém rendes történet. Friss salátához éppen megfelelő párosítás, egy kellemes, finom kis sajtkrokett. Azt gondolom, ebből annyi féle verziót készíthetünk, amennyit csak akarunk, fantázia kérdése. Fűszerezhetjük bármivel ami otthon van, de el tudom képzelni fokhagymával, vagy magvakkal például. Ez itt az alaprecept. :)
Bármilyen sajtot választhatunk, itt nekem épp trappista volt itthon, de készítettem már Edamiból, és nagyon finom füstölt sajtból is.
A sajtot lereszeljük, vékonyra, hozzáadjuk a tojást és a lisztet és jól összekeverjük. Kicsit túl sűrűnek tűnhet, de sütés során könnyű kis habgolyókká változnak. Egy serpenyőbe annyi olajat öntünk, hogy mikor a sajtgolyókat beletesszük, azok épp félig merüljenek el benne. Egy teáskanál segítségével apró kis golyókat formálunk belőlük.
Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát, bármilyen salátával, tejföllel, vagy csak simán majonézzel tökéletes!

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése