Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. május 15., péntek

Újkrumpli leves répával és kolbásszal

Hozzávalók:

fél kg újkrumpli
2 szál sárgarépa
10 dkg füstölt száraz kolbász
babérlevél

tárkony
zellerlevél



(nagyobb képért katt)


Így vagy úgy de a jó krumplilevesnek párja nincs. Általában nálunk a klasszikus verzió készül, amiben csak krumpli van, de most az újkrumpli szezon idején úgy gondoltam kicsit feltuningolom a levest. 
Az újkrumplit egy jó késsel alaposan megsikálom, nem hámozom, csak a héját lekapirgálom. Megpucolom és felszeletelem a sárgarépát és felteszem őket főni kb. fél liter vízben, sóval, babérral, tárkonnyal, és a zellerlevéllel. Ha felfőttek, belekarikázom a kolbászt és addig főzöm, míg a krumpli és répa puha nem lesz benne. Ha nagyon elfőtt a leve, akkor pótolom vízzel. Majd 2 evőkanál lisztet 2 evőkanál olajon épp csak halvány rózsaszínre sütök, majd a gázt lekapcsolva hozzáadok 2 mokkáskanálnyi pirospaprikát és a takarékon, éppen csak gyöngyöző zöldségekre öntöm, közben folyton kevergetem. Ezután felöntöm 3 dl tejjel és épp csak addig főzöm még takarékon, hogy szélen elkezdjen gyöngyözni, ekkor lekapcsolom a gázt és máris tálalhatok.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése